29% van de bedrijven ziet geen toekomst meer… als niet wordt geïnvesteerd in IT-kennis

29% van de Nederlandse bedrijven ziet over drie jaar geen toekomst meer als niet wordt geïnvesteerd in IT-kennisontwikkeling. Bedrijven vinden IT-kennisontwikkeling van cruciaal belang voor hun bedrijfssucces, maar investeringen op dit gebied blijven ver achter. Dit blijkt uit het onlangs gepubliceerde benchmarkonderzoek ‘Concurreren op IT-kennis’ van MyCademy.

MyCademy heeft van maart tot en met mei 2017 een benchmarkonderzoek laten verrichten onder meer dan 100 Nederlandse bedrijven. Hoofdvraag van de benchmark was welk belang bedrijven hechten aan het continu ontwikkelen van IT-kennis en welk effect dit heeft op hun huidige en toekomstige succes.

Vrijwel alle bedrijven beseffen dat IT-kennisontwikkeling cruciaal is voor het succes van hun organisatie. 95% zegt dat IT-kennisontwikkeling een continu proces is en 58% ziet IT-kennisontwikkeling als een kerncompetentie die verder ontwikkeld moet worden. Ze investeren echter weinig in (online) learning tools en het jaarlijks opleidingsbudget per medewerker is beperkt. Slechts 7% van de bedrijven geeft aan continu leren te faciliteren en 22% heeft geen jaarlijks opleidingsbudget. Succesvolle bedrijven daarentegen investeren vaker meer dan € 1500 per medewerker per jaar.

Enkele opzienbarende inzichten uit het onderzoek:

  • IT-kennisontwikkeling is voor 95% van de bedrijven een investering, maar slechts 6% meet de ROI.
  • 75% van de bedrijven zegt succesvoller te kunnen zijn met meer of betere IT-kennis.
  • 57% van de bedrijven onderschat de risico’s van achterhaalde IT-kennis.
  • 70% van de bedrijven geeft aan volledig tot sterk afhankelijk te zijn van IT-kennis.
  • Extra inspannen loont: 22% van de succesvolle bedrijven zegt voorop te lopen in IT-kennis ten opzichte van de concurrentie.
  • Succesvolle IT organisaties investeren 2x zoveel in e-learning als hun concurrenten.

Continuous learning

Volgens Patrick Kieviet, CEO van MyCademy, onderstreept het benchmarkonderzoek het belang van continue kennisontwikkeling door IT-professionals: “De huidige economie biedt volop businesskansen, maar om die kansen te benutten is bij vrijwel elke organisatie nieuwe IT-kennis nodig. Omdat continu leren niet is ingebed in de bedrijfscultuur lopen veel organisaties nu tegen hun grenzen aan. We hebben dit benchmarkonderzoek laten uitvoeren om inzicht te krijgen in wat bedrijven nodig hebben om de ontwikkeling van IT-kennis maximaal te faciliteren.”

Over MyCademy

Het is voor vrijwel elk bedrijf een uitdaging om de kennis van IT-professionals op peil te houden. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en wie niet meegaat heeft geen toekomst. MyCademy gelooft in continu leren voor IT-professionals omdat succesvolle medewerkers in onze ogen succesvolle bedrijven maken. MyCademy biedt een totaalconcept aan waarmee we IT-organisaties en interne IT-afdelingen helpen de stap te maken naar de continu lerende organisatie. Dit concept bestaat uit de online leeromgeving MyCademy.com, een zeer grote bibliotheek (45.000+ items) aan cursusmateriaal en continue begeleiding door ervaren consultants. Alles gericht op het continu ondersteunen van de huidige en toekomstige IT kennisbehoefte. Klanten krijgen via het MyCademy continu leren platform een eigen persoonlijke IT academy. Een academy die op ieder device en op ieder gewenst moment beschikbaar is en waarmee de volledige leerreis van medewerkers wordt ondersteund, een leven lang.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.